KidZoo: kinderopvang op de boerderij in Woudenberg

Kidzoo wit logo
Kidzoo konijn
Visie

Wij zijn een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 in het buitengebied van Woudenberg. Bij ons krijgen de natuur, buiten en de dieren veel aandacht. Hoe dat eruit ziet en wat we belangrijk vinden voor de kinderen die bij ons komen spelen lees je hier.

Kidzoo schaap
Natuurbeleving

Wij vinden spelen, beleven en ontdekken in de natuur belangrijk. Lees hier meer over hoe en waarom wij de natuur beleven op ons kinderdagverblijf.


Kidzoo geit
Inrichting

We willen dat jouw kindje zich fijn voelt bij ons. Dat hij zich veilig en op zijn gemak voelt. Wij geloven dat naast aandacht van ons team ook de inrichting daaraan bijdraagt. Daarom besteden we ook aandacht aan het interieur van ons kinderdagverblijf. 

Kidzoo koe
Kidzoo eend
Visie

Het kind als uitgangspunt

Kinderen ontwikkelen zich het best als ze zich ergens thuis voelen, als ze zich veilig voelen.

We bieden kinderen in de eerste plaats een veilige plek. Niet alleen qua omgeving, maar ook – misschien wel juist – qua emotionele veiligheid. Wij willen dat ieder kind aandacht krijgt, dat we hem of haar zien en helpen in zijn ontwikkeling. Helpen het ontwikkelen van zijn eigen, persoonlijke, competenties – maar ook in het ontwikkelen van sociale competenties. Hoe gaan we met elkaar om? Hoe werkt dat eigenlijk als je allebei met hetzelfde speelgoed wilt spelen? Wat doe je als iemand jarig is? Of verdrietig is? Samen proberen, leren en ontwikkelen in een warme en liefdevolle omgeving. Dat doen we bij KidZoo.

Oog voor natuur en buiten (be)leven
bij KidZoo Woudenberg

Je vindt onze rustig en sfeervol ingerichte kinderopvang op de boerderij. En dat is niet voor niets. Wij geven namelijk de natuur en buitenbeleving veel aandacht. Kinderen kunnen zich bij ons ontwikkelen en opgroeien midden tussen de dieren in een landelijke omgeving. Ze staan namelijk – ook letterlijk – middenin de natuur. En daar is van alles te beleven en te onderzoeken. Spelenderwijs ruiken, horen, zien en voelen we de natuur. Dat kan op onze ruime buitenspeelplaats, maar ook door onze dieren die naast onze speelplaats leven. Lekker buiten met veel frisse lucht krijgt je kind alle mogelijkheid om in de natuur te genieten.

Rust, stijl en sfeer op onze opvang

De omgeving waar kinderen zijn, heeft invloed op hun gemoedstoestand. Licht in de ruimte, kleuren, vormen en materialen hebben allemaal invloed op je zijn, op hoe je je voelt en op hoe je ontwikkelt. Daarom hebben we ook aan onze inrichting veel aandacht besteed.

We hebben een rustige plek gecreeërd waar veel daglicht naar binnen komt, waar het huiselijk aanvoelt en waar kinderen veilig kunnen spelen en ontdekken. In deze omgeving voelen kinderen zich thuis en op hun gemak te voelen. Zo is het voor hen niet alleen een fijne plek om te zijn, maar bieden we ze ook de ruimte om in rust indrukken en prikkels te verwerken.

Zo bieden we kinderen binnen en buiten een warme, liefdevolle en veilige omgeving. 

Bij KidZoo Woudenberg

Kidzoo Varken

Wil je dit ook voor jouw kindje?

Wil jij ook dat je kindje lekker kan buitenspelen, bij kan komen in een mooie huiselijke omgeving en liefdevol verzorgt wordt? Schrijf je dan hier in.

Natuurbeleving

De natuur is goed voor kinderen

Heb je weleens zitten kijken naar hoe druk kinderen zijn in de natuur? Geef ze een beetje zand, stokken, water en ze kunnen zich eindeloos vermaken. De natuur heeft op kinderen een onverklaarbare aantrekkingskracht. En dat is niet zomaar. Natuurbeleving zorgt ervoor dat kinderen zich beter voelen, mentaal en fysiek. In andere woorden: het bevordert het welzijn en de gezondheid van kinderen. 

Kidzoo eend
Pluspunten natuurbeleving

Onze natuurtuin

We hebben in samenwerking met onze kennispartners een eigen natuurtuin ontwikkelt. Hierin komen de ontwikkeling van kinderen en natuurlijke inrichting samen. Voor deze bijzondere buitenspeelplaats hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Ook zijn de speelplekken zo ontworpen dat ze opgaan in de groene omgeving. 

Jouw kindje ook laten genieten van de natuur?

Wil je dat jouw kindje ook volop kan genieten van de natuur en de dieren op onze landelijke kinderopvang? 

Inrichting

Kidzoo John van Leer
Kidzoo comode
Kidzoo inrichting
Kidzoo Box

Inrichting kinderdagverblijf KidZoo

We willen dat jouw kindje zich fijn voelt bij ons. Dat hij zich veilig en op zijn gemak voelt. Wij geloven dat naast aandacht van ons team ook de inrichting daaraan bijdraagt. Daarom besteden we ook aandacht aan het interieur van ons kinderdagverblijf.

Rust, huiselijkheid, sfeer en mooie vormgeving

We vinden het belangrijk dat er bij KidZoo een fijne sfeer heerst. We willen dat kinderen zich er thuis voelen, dat je er als ouders een goed gevoel van krijgt. Een deel van dit gevoel wordt bepaald door de omgeving en het interieur. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een inrichting die zich niet alleen richt op wetgeving en veiligheid, maar ook kijkt naar vormgeving en sfeer. Die vonden we bij de inrichting van Mooi! van John van Neer. 

Mooi! van John van Neer

‘Vanuit passie, kennis en vakmanschap produceren wij modern vormgegeven meubels op een veilige en duurzame manier. Wij zoeken naar de gewenste sfeer en uitstraling en kiezen uit onze grote collectie kleuren en materialen uit om tot een unieke inrichting te komen. We hebben expertise op het gebied van wet- en regelgeving en geven een gedegen en onderbouwd advies over succesvol inrichten. 

Wij zijn door de jaren heen uitgegroeid tot de toonaangevende partij voor het inrichten van kinderopvang locaties en organisaties in Nederland, België en Duitsland. Wij doen dit samen met ons gedreven team vakkundige medewerkers.’ 

Kidzoo John van Leer
Kidzoo hond

Wil je dit ook voor jouw kindje?

Wil jij een kinderopvang waar rust, huiselijkheid en sfeer is?
Wil jij dat jouw kindje in een fijne huiselijke sfeer kan spelen, ook als hij niet thuis is?